Пет. мар 24th, 2023

Култура

Byadmin

окт 25, 2021

  На Убу, 07.12. у Великој сали Дома културе гостује позоришна представа “Френки и Џони“ са глумцима београдског Народног позоришта, Слободом Мићаловић и Игором Ђорђевићем. Представа је настала по мотивима филма снимљеног пре три деценије са Мишел Фајфер и Ал Паћином у главним улогама, и по тексту Теренса Мек Нелија и режији Тее Пухарић          Комад прати пар који припада средњем сталежу и тако бива под утицајем конзервативног схватања по ком онај ко у тридесет петој нема брак, децу и стално запослење, једноставно, остаје у статусу неоствареног човека, готово отпадника.           Иначе, биће то и прилика да се Игору Ђорђевићу, прошлогодишњем лауреату награде “Раша Плаовић“ уручи истоимена плакета коју додељује Општина Уб. Подсећања ради, Игор Ђорђевић је награђен за насловну улогу у представи “Калигула“ нобеловца Албера Камија коју је режирала Снежана Тишић.          “Френки и Џони“ почиње у редовном убском позоришном термину, у 20 часова а карте се могу резервисати на телефоне 014/411-111 и 064/8160-751.

У Великој сали убског Дома културе, данас, 24.11.21, са почетком у 18 часова – дечија позоришна представа “Дорине авантуре“. Карта за представу кошта 250 динара, резервације на 014/411-111 и 064/8160-751. Позориште “Јеленица“.

Глумац Мики Крстовић добитник је награде “Раша Плаовић“ за сезону 2020/21. Ова награда се добија за најбоље глумачко остварење на свим београдским позоришним сценама, а Крстовић ју је добио за улогу Милоша у представи “Цемент Београд“ у режији Себастијана Хорвата и продукцији Београдског драмског позоришта. Награду додељује Народно позориште из Београда.

U ŠOMO “Petar Stojanović“, u ponedeljak 15.11. održan koncert “Tria Aratos“ – klarinet (Mihailo Samoran), violina (Katarina Popović) i klavir (Vanja Šćepanovoć), sve u okviru projekta “Četiri strane sveta“ kojim je zahvaćeno šest gradova Srbije ,Užice, Kruševac, Novi Sad, Požarevac, Leskovac i Ub. Izvođena su, dakle, dela iz različitih delova sveta: Igor Stravinski – Rusija, Isidora Žebeljan – Srbija, Đan Karlo Menoti – Italija, Brajt Šeng – Kina i Piter Šikeli – USA.

Сутра (01.11.2021.) је свечано отварање 13. по реду REPASSAGE FESTA, са почетком у 19,30. Најпре ће се присутнима обратити председник општине Уб Дарко Глишић, следи уручење Плакете “Раша Плаовић“ Ненаду Јездићу за сезону 2018/19 и разговор са глумцем који ће водити Мирослав Трифуновић. Фестивал ће званично отворити Тихомир Станић, након чега ће убско Позориште “Раша Плаовић“ одиграти представу “Бајка о позоришту“.

У понедељак, 01.11. у 19,30 часова, у убском Дому културе, биђе отворен ХIII по реду Репасаж фест, традиционално такмичарско окупљање најуспешнијих позоришта са простора бивше СФРЈ. Фестивал ће трајати до 11.11. када ће, поред доделе признања и свечаног затварања, бити одиграна и представа у част победника.

У убском Дому културе, 29.10, са почетком у 19 часова, биће отворена изложба убског сликара Ратибора Рате Вукојичића. Биће то уља на платну, 32 портрета уметника који су обележили светско сликарство и били Вукојичићева инспирациа током његовог скоро полувековног стваралаштва.

У среду, 27.10.2021, у 18 часова, Позориштанце “Јеленица“ из Београда а на Великој сцени Дома културе на Убу, одиграће представу за децу “Цеца Переца“. Карте по цени 250 динара, могу се узети на билетарници Дома културе сат времена пре представе.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *