Нед. мар 26th, 2023

Синоћ је завршен 13. по реду убски Репасаж фест, такмичарска смотра најбољих позоришта и позоришних остварења у аматерској конкуренцији са простора бивше СФРЈ. Стручни жири, у саставу Милан Цаци Михајловић – глумац, председник жирија и Марко Мисирача – редитељ и Владан Гајовић – глумац, као чланови, донели су следеће одлуке:1. Плакета “Александар Аца Поповић“, ЗА НАЈБОЉУ ПРЕДСТАВУ ФЕСТИВАЛА, додељена је КД “Лошки одер“ из Шкофја Локе за представу “Антигона у Њујорку“.2. ЗА НАЈБОЉУ РЕЖИЈУ, Плакета “Александар Аца Поповић“ додељена је Матијажу Шмалцу из КД “Лошки одер“, Шкофја Лока, за представу “Антогона из Њујорка“.3. Плакета “Радомир Раша Плаовић, ЗА НАЈБОЉУ МУШКУ ГЛАВНУ УЛОГУ, додељена је Бојану Трампушу за улогу Саше у представи “Антигона у Њујорку“, КД “Лошки одер“ из Шкофје Локе,4. Плакета “Радомир Раша Плаовић“ ЗА НАЈБОЉУ ЖЕНСКУ ГЛАВНУ УЛОГУ, по одлуци Стручног жирија, припала је Јелици Чучевић за улогу Сенке у представи “Караоке шоу“, Казалишне дружине “Коларин“ из Дубровника.5. Плакета “Радомир Раша Плаовић“, ЗА НАЈБОЉУ СПОРЕДНУ УЛОГУ, припала је Јану Бертонцељу за улогу Полицајца у представи “Антигона у Њујорку“, КД “Лошки одер“ из Шкофје Локе. 6. Плакета “Радомир Раша Плаовић“ ЗА НАЈБОЉУ МЛАДУ ГЛУМИЦУ додељена је Бранислави Векић за улогу Лили у представи “Закон за Гуливера“ ДИС Театра из Бање Луке. 7. Стручни жири доделио је Плакету “Александар Аца Поповић“ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ ПРЕДСТАВЕ “Шта је собар видео“ – УКЦ Градско позориште из Смедеревске Паланке.8. Плакета “Александар Аца Поповић“ ЗА МУЗИЧКИ НАСТУП припала је ансамблу представе “Караоке шоу“, Казалишне дружине “Коларин“ из Дубровника.
Најзад, убско Позориште “Раша Плаовић“ доделило је Плакету “Радомир Раша Плаовић“ Славици Малетић за ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ПОЗОРИШНОГ ЖИВОТА НА УБУ. У име општине Уб, покровитеља фестивала, присутнима се обратила председница СО-е Уб, г-ђица Ивана Николић а Владимир Тадић, директор Позоришта “Раша Плаовић“ свечано је затворио 13. Репасаж фест. На самом крају, у част победника фестивала, видели смо комад “Пасивно пушење“ Звездара театра, по тексту Небојше Ромчевића, у режији Егона Савина.

У среду, 10.11. у 19 часова, у убском Дому културе, као пратећи програми Репасаж феста, биће отворена изложба “Пејзажи“ убског сликара Дулета Радишића, а нешто после тога одржаће се трибина посвећена највећем српском драмском писцу, Убљанину, Александру Аци Поповићу. Изложба ће бити приређена у холу приземља а трибина у Малој сали Дома културе.

Репасаж фест: У оквиру пратећих програма фестивала синоћ је одржана промоција књиге “Чаробљак Радмиловић“ Милана Цација Михајловића, барда српског глумишта, члана Удружења књижевника Србије и председника стручног жирија Репасажа. Права је штета што због изузетно лоших временских прилика ово књижевно вече, посвећено глумачкој величини Радмиловићевој али и његовом пријатељству са аутором књиге, није пропратило више људи. Такмичарски део фестивала наставља се вечерас представом “Власт и њена опозиција“ гостију из Бијелог Поља као представника Републике Црне Горе.

У току је 13. Репасаж фест, такмичење позоришних аматера са подручја бивше СФРЈ. Од такмичарских представа до сада смо видели “Закон за Гуливера“ ДИС Театра из Бања Луке у уторак 02.11, а у среду 03.11. “Шта је собар видео“ – УКЦ Градско позориште Смедеревска Паланка. Данас је пауза на фестивалу а сутра, у петак 05.11, један од пратећих програма Репасажа – промоција књиге Цација Михајловића “Чаробњак Радмиловић“. У суботу, 06.11.даје се “Власт и њена опозиција“ ЈУ ЦК “Војислав Булатовић Струњо“ из Бијелог Поља, Црна Гора. Недеља. 07.11. је за Словенце и њихову “Антигону из Њу Јорка“, КД Лошки Одер, Шкофја Лока.У понедељак, 08.11, гости су из Хрватске, Казалишна дружина “Коларин“, Дубровник. У уторак пауза, у среду, 10.11. Округли сто посвећен Александру Аци Поповићу и у четвртак, 11.11, додела признања, “Пасивно пушење“ Звездара театра, представа у част победника, и свечано затварање фестивала. Добродошли!

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *