Уто. мај 30th, 2023

ДЕРБИ

Byadmin

дец 12, 2021

К у л т у р аЈош једном о промоцији књиге ДЕРБИ, доајена српског не само спортског новинарства, г. Драгише Ковачевића. У среду, 15.12.`21, са почетком у 18 часова, у Великој сали убског Дома културе, биђе приређена ова занимљива презентација.

Драгиша Ковачевић је некадашњи директор СТУДИЈА Б, оснивач и 22 године власник прве српске спортске ТВ, СОС КАНАЛ. Током новинарске каријере (сада је у пензији) написао небројено текстова за најтиражније југословенске и српске листове пратећи спортска дешавања, често, историјског значаја. Његова књига ДЕРБИ доживела је и своје четврто издање које ће, ево, и на Убу бити показано.

ДЕРБИ обрађује 161 утакмицу између Партизана и Црвене Звезде, куп и првенствене, и своју грађу црпи пре свега из анегдота везаних за ове велике спортске догађаје што је, с обзиром на поузданост извора те врсте података, посебно занимљив угао гледања. У књизи је 600 фотографија актера дербија, како оних професионалних, начињених поводом или у току сусрета два велика клуба, тако и оних које спадају у категорију породичних и које, као такве, до сада нису биле доступне јавности. Промоцији књиге ДЕРБИ аутора Драгише Ковачевића, као његови али и наши гости-саговорници, присуствоваће Драган Џајић о ком, поготову овде, не треба трошити речи, као и Миодраг Живаљевић, некадашњи легендарни фудбалер Партизана, који је касније каријеру градио у Западној Европи и Америци. Иначе, Џајић и Живаљевић, својевремно наступају један против другога на највећим српским утакмицама, будући да су истовремено носили дрес Црвене Звезде, односно Партизана.

Промоција књиге ДЕРБИ изазива велико интересовање.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *