Сре. мар 22nd, 2023

А С П С Т Р Е Л А У Б
Од г. Дејана Глишића, главног диспечера АСП СТРЕЛА УБ, сазнајемо да су започети разговори о модификацији локалног и међуградског саобраћаја. У сарадњи са представницима Општине Уб и представницима сеоских месних заједница ради се на томе да се аутобуска стајалишта широм општине прилагоде измењеним потребама становништва. Сва постојећа стајалишта би била задржана, с тим да би некима од њих била измењена локација, а тамо где је неопходно била би уведена и нова. Предлози за модификацију стајалишта ишли би, углавном, од људи из месних заједница, општина би обезбедила услове да се то практично реализује а убски аутопревозник би услугу прилагодио новом распореду.

Г. Глишић каже да је локални саобраћај у функцији са 100% капацитета, пре свега због тзв, школског превоза. Наиме, општина Уб обезбеђује бесплатан превоз за ђаке основне и средњих школа са територије општине Уб преко месечних карата које субвенционише аутобуском превознику. У тако повољним околностима родитељи су ослобођени обавезе да децу одвозе и довозе па превоз користе и она домаћинства која су од Уба и на само 5 до 7 км. Без субвенције Општине Уб, оцена је, локални поласци били би апсолутно нерентабилни а превоз деце неефикасан и компликован.

Што се тиче међуградског превоза, од пуног реда вожње “ради“ 75%. То је минимум који предвиђа Министарство саобраћаја да би се признао читав план превоза. Преосталих 25% који нису активирани такође подразумевају постојање организационе основе за реализацију јер се ту, измеђуосталог, ради и о линијама које су актуелне десет и више година.

С обзиром да смо усред зиме било је речи и о критичним пунктовима преко којих се у локалу саобраћа. Добили смо информацију да се, превентивно, пред сваку сезону организује састанак ПЗП ВАЉЕВО – КЈП ЂУНИС УБ – АСП СТРЕЛА УБ у вези с чим г. Дејан Глишић истиче изванредну сарадњу. Посебно се помињу остељиви делови убске путне мреже: Јанковића страна у Слатини, брисани простор између Кожуара и Тулара, тзв. Умка, затим путни правац од Илића кућа ка Вишу, итд.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *