Сре. мар 22nd, 2023

Вртић

Byadmin

мар 11, 2022

У убској предшколској установи у току су активности у оквиру семинара под називом “Године узлета“. Ради се о упознавању запослених са новим основама програма рада са децом и увођење нових мера у свакодневно функционисање куће. По плану Министарства просвете, науке и технолошког развоја убски вртић подељен је у две семинарске групе (групни лимит – 30 полазника). Прва група је завршила четвородневну обуку и наставља он лајн праћење програма у наредних седам дана. Друга група креће са радом у суботу, 12.03, и проћи ће кроз исти процес (4+7).

Долазак ментора који ће имати задатак да провери квалитет усвајања “Година узлета“, односно да испрати примену нових основа у раду са децом, биће наредни корак, одмах по окончању семинара. Предмет менторске опсервације, измеђуосталог – уређење простора у радним собама, ходницима, заједничким просторијама. 

Примена нових основа у раду са децом односи се и наувођење новог начина документовања, пре свега у оквиру пројектног приступа који ће од сада бити значајније утемељен на ономе за шта деца показују највеће интересовање. Биће, дакле, и допуна и измена начина на који се до сада радило, како у писаној тако и у електронској форми. Ново документовање стартоваће од септембра месеца ове године. 

Иначе, оно што је најважније и што највише интересује родитеље свакако је податак да Предшколска установа “Уб“, после потпуне реконструкције, проширења и модернизације простора, има могућност да прими сву децу за коју постоји интерес да део дана проведу у вртићу. У том смислу, таквом интересу не може се изаћи у сусрет само у оним случајевима када се пропусти рок за упис деце у установу, а он траје од 01.04. до 01.05. сваке године. 

ПЛАНЕТА УБ, у првој половини наредне недеља, за госта саговорника, планира госпођу Гордану Милосављевић-Марковић, директорку Предшколске установе “Уб“. Сви који прате наш сајт, ју тјуб канал и фејсбук страницу могу нам до уторка доставити питања у вези рада убске предшколске установе и на та питања добити одговоре из прве руке.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *