Нед. мар 26th, 2023

–        Честитамо пласман! Шта је из угла победника одлучило победника? (П.У.)

–        Као и обично у оваквим сусретима, побеђује онај ко је прибранији у одлучујућим моментима. Ово је била врло тешка утакмица за нас, и такмичарски – у погледу резултатске неизвесности, а и што се тиче атмосфере у којој је играно, мислим на гостујући терен и противничке навијаче. Нисмо играли баш онако како смо желели, међутим, прибраност када је било најважније покрила је тај мањак. Најзад, изванредна екипа из Лајковца има и неколико млађих играчица које значајно носе минутажу па, иако се не може рећи да је нека од њих подбацила, можда је тај “мањак година“ омогућио наш примат када се ломило. Уочљиво је било и то да смо се добро снашле у прва два сета када је домаћин покушао да нас изненади измењеним распоредом стартерки. (М.Б.)

–        Реално, јесте ли очекивали победу у Лајковцу? (П.У.)

–        Искрено, свака од нас је веровала да можемо да прођемо Железничар. У оваквим утакмицама неповерење у сопствене могућности је дисквалификаторни услов за све који “болују“ од тога. Шта више, после убских 3:1 размишљале смо да ће бити лакше од ових лајковачких 3:2. Истина је да је пети сет увек коцка јер, нпр, добра серва може да издиктира крајњи резултат. Ипак, изгледа да смо ми адаптираније на убиствени такмичарски ритам “свака три дана“, па и на те пете сетове, с обзором да смо упоредо играле куп, првенство и Лигу шампиона. Истрошеније, али и адаптираније. Може бити да је и то од значаја за анализу овог резултата. (М.Б.) 

–        Тренери не воле причу о “најистакнутијим појединцима“. Ипак…? (П.У.)

–        Нас карактерише тимска игра и то је заиста тако. Да није тог приступа не би ни било адаптираности на три фронта коју помињем и која нам је помогла да дођемо до финала плеј-офа. Можда је у трећој утакмици са Лајковцем назјапаженија била Слађана Ерић, истакла се у блоку, имала одличну серву. Током читаве сезоне ту су и Љиљана Ранковић, Николина Лучић, Љубица Кецман, Сања Ђурђевић… 

–        У финалу Црвена Звезда? 

–        Дајем им благу предност. То је екипа освајач купа, покривени квалитетним играчицама на сваком месту, веома су искусне… Међутим ми смо, уз све показано током сезоне, утакмицом и победом у Лајковцу себе представиле као тим који није превише оптерећен феноменом гостујућег терена, тако да ни Звездина предност у евентуалној трећој утакмици, играло би се у Београду, није нешто на шта могу рачунато као на одлучујући фактор. Наше је да у мечеве уђемо храбро и паметно. 

Прву финалну утакмицу плеј-офа националног првенства за одбојкашице, против екипе Црвене Звезде, ЖОК Уб игра на Убу у Хали спортова у недељу са почетком у 17:00.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *