Нед. мар 26th, 2023

Само у овом плеј-оф надметању убске одбојкашице су два пута показале изузетно висок такмичарски морал: први пут са лајковачких 3:2 и други пут против Црвене Звезде 3:0 у Београду. Обе победе, дакле, на гостујућум теренима, и обе после пораза на свом! То не може свако! Изгледа да ове девојке, браниоци трофеја, више него икада заслужују позив навијачима – СВИ У ХАЛУ, у суботу, 02.04. у 16:30! 

          Иначе, да подсетимо, финале овог плеј-офа игра се на три добијене нутакмице. То значи да би у случају победе сутра у убској Хали спортова, ЖОК Уб требало да савлада екипу Ц. Звезде још једном у Београду, за коначну победу. Треба рећи да су Убљанке због “избацивања“ првопласиране екипе, ЖОК Железничар Лајковац, стекле право да, евентуалну, пету утакмицу играју као домаћини. По томе се може закључити како, у овом тренутку, наше одбојкашице имају улогу благог фаворита. Ако освоје првенство биће по други пут шампионке државе а ми ћемо поново, овде на Убу, моћи да пратимо Лигу шампиона у женској одбојци.

Маријана Бојичић, тренер ЖОК Уб, у осврту на београдску утакмицу, другу по реду у финалној серији сусрета, каже: – Победа против Црвене Звезде са 3:0 јесте успех али се мора имати у виду да то није било право издање нашег противника. Биле су мало опуштене после 3:1 на Убу и очекивале знатно лакшу утакмицу. С друге стране, ми смо се и физички а поготово психички вратиле после тешког полуфинала у Лајковцу, биле мирније на лопти и концентрисаније у кључним моментима. Мислим да ово финале, суботњом утакмицом на Убу, заправо тек почиње.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *