Нед. мар 26th, 2023

Никада у историји Уб није имао успешнију спортску екипу 

Трећа утакмица завршнице плеј-офа Суперлиге за одбојкашице, између ЖОК Уб и ЖОК Црвена Звезда, одиграна на Убу 02.04, слика је онога ко може да буде шампион. Убљанке су показале све што је потребно да направе јасну разлику између себе и финалног противника тако да се, иако одбојка, поготову женска, подразумева честе и бурне осцилације, покажу као фаворити у доигравању. Резултат 3:0 у сетовима (25:21, 25:18, 25:21) постигнут у суботу у убској Хали спортова сабран са оних 3:0 у Београду – две су утакмице у којима ЖОК Уб није имао ни један резултатски пропуст. Сутра, у уторак 05.04, имају “меч лопту“ на Бањици, прилику да забележе трећу победу над Црвеном Звездом и тако други пут за редом постану шампиони државе. 

          Ево кратког разговора са тренером убских девојака, г-ђом Маријаном Боричић:

–        Шта је по вама одлучило суботњу, другу убску утакмицу финала плеј-офа? (П.У.)

–        Мислим да је кључан био први сет и да је однос снага и кретање резултата у том делу утакмице усмерило остала дешавања. (М.Б.)

–        Љиља Ранковић и Љубица Кецман, стиче се утисак, одређивале дешавања на терену изванредним нападима? (П.У.)

–        Да али, интересантно, оне нису класични нападачи. Њихова играчка вокација је примање сервиса и организовање игре. Међутим, због кадровских потешкоћа морале смо да другачије покријемо неке позиције у тиму па је тако дошло до могућности да се њих две нападачки искажу. (М.Б.)

–        О Звезди? (П.У.)

–        Без обзира на два пораза која су од нас доживеле убедљивим резултатом, и даље тврдим да Црвена Звезда није екипа која је показала право лице. Сваки тим има кризни период а сваки кризни период има своје дно. Када се деси да се то дно додирне, онда екипа иде горе и успиње се до онога колико објективно вреди. Чини ми се да је београдска екипа пред том фазом опоравка и да нас већ на Бањици чека страшно тежак противник. (М.Б.)

–        Прогноза – још једна или две утакмице? (П.У.)

–        Не бавим се калкулацијама. Тражим решења. Мислим само на следећи поен и то покушавам да пренесем на екипу. Уопште, у одбојци нема тактизирања и игра се до краја. И нама и Звезди последњих месец дана је тежак период, практично без дана опуштања, и ко то буде лакше поднео – ближи је победи. Ситуација је таква у овом спорту, пола године доброг рада могу бити изгубљене у два лоша минута. (М.Б.)

Датум, евентуалне, пете утакмице, неће бити одређен по систему “сваки трећи дан“, јер убска хала где би се игралo биће заузета по раније одређеном плану рада. Надајмо се да та пета утакмица неће ни бити потребна.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *