Нед. мар 26th, 2023

ЖОК Уб, на жалост, није имао снаге да без повређеног капитена и најбоље играчице Љиљане Ранковић оствари трећу победу против ривалки из Београда. Пета утакмица завршнице плеј-офа окончана је убедљивим тријумфом ЖОК Црвена Звезда, 3:0 у сетовима, па је на тај начин, 28. пут, титула државног првака отишла у витрине црвено-белих. Ово је први наслов Београђанки после 2013. године, оверен са 25:17, 25:19 и 25:13. 

          Наша екипа ушла је у утакмицу поприлично у грчу чему сведочи податак о три сервис грешке у прва три сервиса што је противник искористио да се одлепи на пет разлике неиспуштајући предност до краја. Други сет, Звезда сјајна у одбрани, поготову у блоку, тако да тај део утакмице представља период у ком се највише осетио недостатак квалитетног нападача какав је Љиљана Ранковић. Коначно, у трећем сету видели смо апсолутну доминацију гостујуће екипе за 25:13, и то је била тачка на овогодишњи плеј-оф.

          Тако је, из руку генералног секретара ОСС Ивана Кнежевића, трофеј намењен финалисти прихватила Љиљана Кнежевић, капитен Уба, а све играчице наше екипе добиле су сребрне медаље, као вицешампионке, од Дејана Бојовића спортског директора ОСС и Данила Мрђе генералног секретара ОСБ. 

Дакле, ЖОК Уб ове године није успео више од другог места у држави, али не испуштајући из вида да је овај колектив у последњих неколико година био освајач националног купа, Суперкупа, победник највишег лигашког такмичења у Србији и учесник Лиге шампиона – имамо право да верујемо у скоре шампионске успехе.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *