Пет. мар 24th, 2023

– Радник за критику –

Уз све поштовање бајевачке екипе, ФК Радник је морао боље! Пораз од 2:0 ипак је само мера онога колико се озбиљно схватила утакмица. Чак и ако неки играчи не наступају, чак и ако неки дођу неспремни, чак и ако се улоге у тиму и клубу прерасподеле па појединци понесу превелик терет – имајући у виду да је убска екипа састављена од играча са комплетном фудбалском школом и озбиљним такмичарским искуством – морало је боље од пораза. Тим пре што су међу стартерима Бајевчани, принудно, имали и двојицу фудбалских аналфабета. 

          Овакав наступ убских фудбалера не иде уз њихове реалне домете. Пре само неколико месеци, у практично истом саставу, умели су да заличе на велике екипе које зналачки држе лопту, имају организовану одбрану и разноврсно нападају. Сигурно је да и у овом тренутку могу исто. Међутим, скоро половина спремности за победу иде из вољног момента. Ако тога нема, џабе мајсторство.

          Следећу утакмицу Радник игра на осветљеном “Мурињу“ у среду, 27.04, у 19:00. Гостује лидер Осечина па ето прилике да се, комплетнији и одлучнији него у Бајевцу, врате на сопствени колосек. 

 

–        Јединство: један напад, један шут, 1:0   –

Наравно да је ламент право губитника али сасвим је близу истини свак ко каже да смо поражени од слабијег ривала. У фудбалу је поуздан показатељ позиционираности једне екипе у једној утакмици то колико има лопту у поседу, чак и ако се противник одлучи за игру на контру што са Чачанима није био случај. Борац је овога пута успевао једино да организује одбрану на својој половини и то је све што су могли, изузме ли се срећа у практично једином нападу који су извели током 90 минута. После пораза, помало је неспретно тврдити да је резултат морао бити “вишеструко обрнут“ али то је заиста тако уз услов постојања оптималне реализације екипе која је претендент на прво место. На жалост, шансе Срећковића, Старчевића и Ђурђевића отишле су у неповрат отприлике у исто време када су стрелци пожешке Слоге и ужичке Слободе писали 3:1, односно 1:0 за своје екипе.

Поглед на табелу после 24. кола не улива оптимизам. Још шест утакмица до краја а бодовно 5 иза Слоге и 3 иза Слободе… У следећем колу Слога гостује у Краљеву, Слобода дочекује Таково а на Уб долази Трепча. Осим Трепче, не би било лоше када би навратила и срећа.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *