Сре. мар 22nd, 2023

Почетком маја, тачније 04.05, убска О.Ш. “Милан Муњас“ добиће потпуно обновљен огранак у селу Црвена Јабука. Тога дана свечано се отвара ново истурено одељење школе у ком ће наставу похађати 15 ученика. Кажемо “ново“ пошто је дотадашња зграда потпуно срушена пре него су грађевински и остали радови отпочели. По речима директорке ове школске установе, госпође Живане Ранисављевић, очекује се увећање броја деце која ће овде стицати прва знања с обзиром да такав тренд увек постоји када се унапреде услови за васпитно-образовни рад. 

         Иначе, сва уложена средства у изградњу новог школског објекта потичу из буџета општине Уб, при чему је истакнуто велико разумевање на које се наишло код локалне самоуправе. Посебну захвалност за лично ангажовање и предусретљивост, по речима директорке Живане Ранисављевић, О.Ш. “Милан Муњас“ дугује председнику општине Уб, господину Дарку Глишићу. 

У убској основној школи сазнајемо и то да су њихове одбојкашице освојиле наслов државног првака у одговарајућој конкуренцији а под стручним вођством наставнице Драгане Мичев Павловић. Иако је ово, превасходно спортски резултат, јасно је да проистиче из укупног амбијента унутар школе која, очигледно, осим тога како савладати наставни програм, децу учи и како да постану шампиони. Или, вицешампиони: јер, “шестак“ Вукашин Ђокић другопласирани је такмичар у надметању у физици на нивоу републике. Тим пласманом осветлао је образ онима које представља, а поготову свом наставнику-ментору Немањи Стевићу.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *