Пет. мар 24th, 2023

У убском предшколској установи а уз стручну сарадњу медицинских сестара вртића Невенке Драгићевић, Невене Петровић и Јелице Грујичић, директорке установе Гордане Милосављевић-Марковић и директорке убског Дома здравља прим. др Биљане Николић, специјалисте стоматолошке протетике, сачињен је елаборат на тему “Добра сарадња са локалном самоуправом и заједницом – предуслов за најквалитетнију стоматолошку превентиву у вртићу“. 

          Циљ овога је формирање навике о бризи и нези зуба и усне дупље већ у најранијем периоду одрастања малишана, сузбијање страха од посете лекарима, развој свести деце о важности здраве исхране као предуслова заштите не само денталног здравља, стицање хигијенских навика, формирање базе података о овој врсти медицинског статуса деце на коју ће се надограђивати праћење у наставку школовања, њихово упућивање на сопствено здравље и показивање да стечена знања на том плану траба користити током читавог живота.

          Идеја о изради елабората на речену тему временски се поклапа са доградњом и реновирањем објеката Предшколске установе “Уб“ и убског Дома здравља па ће, као такав, бити презентован на низу предстојећих стручних скупова у вези унапређења здравствене заштите малишана.

Иначе, ПУ “Уб“ прва је у Колубарском округу и једна од првих у Србији која је реализовала замисао о дечијој зубној амбуланти у оквиру сопственог објекта.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *