Сре. мар 22nd, 2023

По предвиђеном плану “Техничке школе“ на Убу уписује се нових шест одељења:

1)      Бравар-заваривач (3 године), 30 ученика

2)      Финансијски техничар (4 године), 30 ученика

3)      Електротехничар информационих технологија (4 године), 30 ученика

4)      Техничар мехатронике (4 године), 30 ученика

5)      Кувар/конобар (3 године), 15-30 ученика

          Препорука министарства  је да се, превасходно, иде на формирање трогодишњих образовних профила. Промоција опредељења “Техничке школе“ почиње ових дана и том приликом обићиће се све основне школе убске општине. На жалост, из године у годину, све је мање “осмака“ који се налазе пред својим првим великим животним избором.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

          Пре неколико дана у “Техничкој школи“ реализовано је предавање о холокаусту у организацији и сарадњи ученика друге године финансијског смера и професорке историје Александре Илић. Предавање је обуватало три целине: о злочинима и злочинцима, о жртвама уопште али и о знаменитим логорашима и, најзад, о логорима који су постојали у свету али и код нас. Била је то прилика да се сећање на страшно наслеђе пренесе онима који стасавају како би свест о томе било брана да се слично не понови.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ове године, у марту, обављено је PISA тестирање ученика ове убске средње школе. Тестирано је 42 ученика из првог и другог разреда. Ради се о провери функционалног знања деце о чему се, тренутно, прави студија у преко 80 земаља света. На тај начин добијају се јасне смернице по којима треба поступати у циљу стварања ефикаснијег васпитно-образовног система.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *