Уто. мај 30th, 2023

Када је у 72. минуту утакмице против Бредфорда на Олд Трафорду стручни штаб одлучио да га изведе из игре како би добио заслужене аплаузе, на лицу Немање Матића видео се напор да савлада емоције. Излазећи са терена на ком, после четири године, више неће играти, примао је честитке од саиграча који су сам крем светског фудбала, међу њима и од Кристијана Роналда, једног од најбољих од када је фудбалска игра измишљена. Ван терена, такође, дочекала су га сва службена лица најславнијег клуба на свету, од првог тренера до трећег помоћника економа, желећи да искористе тренутак и да му срдачним поздравом одају признање за пожртвовање и допринос. Било је јасно да је као и свугде где се појављивао, Немања оставио траг не само у оквиру професије, него и ширином карактера ког је понео из своје породице.

          Требало му је, дакле, 15 година да од дечака ког су са Уба у Лазаревац испратили само родитељи, постане спортска икона којој се клањају и најпробирљивије тачке спортске планете. Јер, управо од тог тихог испраћаја сви његови путеви водили су на врх. Прешао их је дугим кораком а тај су корак, за разлику од ондашњег фудбалског Београда, подједнако добро разумели од истока, преко севера, до запада Европе. 

Немања Матић од лета неће носити дрес енглеског вишеструког шампиона. Изгледа да ће напустити острво а као могућа нова дестинација најчешће се помиње Италија. Наиме, тамо је Жозе Мурињо. А, ако ко зна какви играчи требају да би се побеђивало – зна он.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *