Пет. мар 24th, 2023

У распону од само 17 дана јула, у оквиру убских Летњих вечери, на нашем Градском тргу гостоваће три српске естрадне звезде из категорије најсјајнијих: 12.07 – Ацо Пејовић, вокални и клавирски фолк-поп мајстор, момак који је пре неколико година, наступајући у хали, оставио утисак и као професионалац и као човек, дружећи се са нашим техничким особљем након завршеног концерта, све уз селфије и размену бројева телефона. Онда, 21.07 – Мира Шкорић, из истог музичког жанра, овде после 33 године дуге каријере, са престижном Естрадно-музичком наградом Србије за животно дело. И најзад, 29.07- Светлана Цеца Ражнатовић, почесто сред вихора различитих контроверзи али, неупитно, по милионима продатих плоча и концертним наступима пред најбројнијим аудиторијумом – једна од највећих српских певачица свих времена.

Очигледно да Уб има специјалну позицију на “кружном току“ најпопуларнијих личности из свих области, па и из најфреквентније – из области музичке индустрије! И, да се та позиција остварује сваког лета када из мноштва понуда које по природи ствари баш тада највише добијају, они најквалитетнији и најтраженији стављају Уб на списак својих ударних професионалних дестинација. Наредних дана ових троје, претходних лета, да подсетимо, трубачи Дејана Петровића, Ортодокс Келтси, Дејан Цукић, Шабан Шаулић, Аца Лукас, Лена Ковачевић, Харис Џиновић, Зорица Брунцлик, Кербер, Ђорђе Давид, Мирослав Илић, Ана Бекута, Инспектор Блажа, Неверне бебе, Ана Штајдохар, Бисера Велетанлић, Вива вокс… Очигледно, лепеза раширена за свачији укус онда када је најпотребнија да би неко место било атрактивно за долазак. Или останак. 

Концерти Аце Пејовића, Мире Шкорић и Цеце Ражњатовић поново ће окупити десетине хиљада људи из целе Србије на убском Градском тргу који временом, и сопственом анатомијом и техничким могућностима и физичким капацитетом, постаје идеално место за дешавања ове врсте. Допринос чаролији оваквих догађаја даје и одлична синхронизованост рада Установе културе са полицијском, медицинском и комуналном службом јер све што је синоћ било урнебесно, ватрометно и просуто, преко ноћи бива враћено у пређашње стање – са отвореним и очишћеним улицама и радним временом које почиње у седам.

Дакле, на пола сата од Београда, са блиставом инфраструктуром у којој предњаче Аква парк и СРЦ Школарац, са Градским тргом који нараста и још много чим, више него обично имамо право да позовемо на овакав Уб, по мери велеградских туристичких захтева. Или, по мери оног младића који је, пре мора, успут, на пар дана свратио код бабе и деде. Рекао је нешто што ће као крилатица постати препорука овдашњег најтоплијег годишњег доба: ОВОГ ЛЕТА ЈА САМ НА УБУ!

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *