Сре. мар 22nd, 2023

Ц Е Ц А

Byadmin

јул 29, 2022

Ако се север и југ различитих укуса игде могу примаћи да стану у ширину рукохвата једног музичког интерпретатора, онда је то случај са естрадним значајем Светлане Ражнатовић. Дама која је на сопствени погон, без одмора и замене, без праштања и милости, без помоћи и путоказа, преживела маратон од првог хотелског наступа на Црногорском приморју са само тринаест година, до београдског Ушћа пред 150 000 људи… Уметница способна да издржи у задатим условима у којима се лако губи и правац и прамац… Још више – храбра и организована да кроз буру сопствене судбине и лавиринт професионалне каријере изгради степенице  до естрадног трона не само најзначајније српске певачице свих времена по критеријуму слушаности, него и до статуса својеврсног социјалног феномена по ком ће се препознавати једно раздобље… Шмекер спреман да на увреде и љутину недораслих одговара осмехом прелепе жене коју је животно искуство учинило краљицом шармантне уздржаности. Таква и толика, са свом пратећом техником, огромном бином, бројном претходницом, и десетинама хитова стасалих свих ових година, Светлана Ражнатовићдолази да, без сумње, највећим концертним наступом икада одржаним на Убу, затвори овогодишње Летње вечери.

          И убски Градски трг повезан улицом Вука Караџића са Домом културе полагаће матурски испит или, још боље, предати дипломски рад на тему ‘гледалишна функционалност урбаног простора за 15 000 људи’. С тим у вези, као и увек, Установа културе обезбедила је сарадњу са саобраћајном полицијом, мобилном екипом хитне помоћи Дома здравља, општинском инспекцијском службом, комуналним екипама КЈП “Ђунис“, закупцима продајних места прехрамбених артикала итд. Уб чини све потребно да буде на висини београдских центара где су овакви и оволики концерти програмски обичај и организациона рутина. Хоћемо ли успети? Наравно, није нам првина да себи дижемо границе. 

          На крају, отворено признање аутора горњих редова: Није ми јасно како се обезбеђује наступ највеће српске естрадне звезде у најврелијем периоду лета на манифестацији која јесте наша али није ни најстарија, ни најзначајнија, ни најатрактивнија, ни најпосећенија манифестација те врсте! Изгледа да бити способан организатор општине, поред онога што су реални максимуми, подразумева и известан капацитет  метафизичке оперативности. Јер, гостовање Светлане Цеце Ражнатовић, сада и овде – јесте ствар престижа и преимуђства у односу на све (и веће) средине у којима, са свом оном пратећом техником, огромном бином, бројном претходницом, и десетинама хитова она, једноставно, неће гостовати.

ЗАТО, ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ, ПОСЕТИТЕ КОНЦЕРТ СВЕТЛАНЕ ЦЕЦЕ РАЖНАТОВИЋ, У ПЕТАК 29.07.2022., У 21 ЧАС, НА ГРАДСКОМ ТРГУ НА УБУ. НАЂЕТЕ ЛИ СЕ У ТО ВРЕМЕ НА ТОМ МЕСТУ, БИЋЕТЕ НА НАЈВЕЋЕМ МУЗИЧКОМ НАСТУПУ ИКАДА ОДРЖАНОМ У НАШЕМ ГРАДУ! КО БУДЕ – ПРИЧАЋЕ!

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *