Уто. мај 30th, 2023

ФК Јединство, такмичарски, сјајно ушло у Прву лигу Србије!!! Победа од 3:1 на страни увек је велики успех, нарочито ако је оствариш као дебитант у рангу више, у првом колу првенства  и то на терену традиционално неугодног ривала, какав је за нас ФК Лозница. Али, да се нашалимо (кад ћемо ако нећемо у оваквој прилици) – шта знају млад, полетан тренер и млада, полетна екипа колики је терет је 200 кг? Узму и однесу! 

О.К, ово је ипак само почетак и тога су у Јединству свесни. Зато је оцена да резултат из Лознице има смисла само ако буде подржан добром игром и добрим исходом против Рада на Убу следећег викенда. Јер, након тога следују мечеви са фаворитима, ИМТ Нови Београд и Железничаром из Панчева.

Врсатимо се сусрету у Лозници: Јединство повело, домаћин изједначио али на још два поготка црвено белих нису имали одговор. Први и трећи гол постигао је новајлија Филип Аврић а други – Виктор Живојиновић. Утакмица тврда, егал, али наши кажњавају грешке, пре свега индиспонираног голмана Головића коме на душу иду два од три поготка Јединства. Поред Аврића који је са два уписа у стрелце свакако јунак победе, од новопридошлих играча добар утисак су оставили и штопери Богдановић и Марковић, као и везни Митић, доскорашњи фудбалер Рада. 

У овом тренутку тешко се отети крајње оптимистичком утиску: Никада организационо и инфраструктурно јаче и компактније Јединство заузима место у лиги која му је по мери. За сада.

ФК Радник, под вођством новог старог председника Милована Милићевића који је у овом спортском колективу поставио нове стандарде руковођења, наставио је са организовањем традиционалног меморијалног турнира “Драгутин Перић Буша“. Турнир сећа на човека који је био један од првих челника клуба основаног помало давне 1969, и стоји на бранику забораву онога што представља традицију, иницијални значај и све остало што нас, овакве какви смо, пише у времену.

У суботу и недељу, 30. и 31. 07, на травнатом терену ФК Радник, сећање на чика Бушу окупило је, поред домаћина, још три екипе које су у ова два дана показала квалитетан фудбал и очигледан такмичарски потенцијал: Радљево, Паљуве и Памбуковицу. У борбама за финале турнира снаге су одмерили Радник и Памбуковица 5:0, те Радљево и Паљуви 4:3. Борба за треће место између Паљува и Памбуковице донела је победу Паљувшанима од 5:3, а у финалу Радник је савладао Радљево са 1:0. За најбољег играча турнира проглашен је Дарко Пурешевић, за најуспешнијег голмана Лука Јечменица, обојица из Радника, док је први стрелац турнира био изванредни Радовић из Радљева.

Пре првог кола у ОЛ Колубара, 13. и 14.08, Радник ће у уторак, 09.08, одиграти још само “генералку“ против ФК Јошева и то под рефлекторима на травнатом терену СРЦ Школарац.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *