Пет. мар 24th, 2023

И трећу утакмицу ове јесени Радник је решио у своју корист. Са 3:1 побеђена је екипа Трлића, умешна да се затвори на уском простору вештачког терена “Жозе Мурињо“. Међутим, тако су успевали да одрже резултатску неизвесност само док фуриозни нападач Убљана, Никола Хаџић, није ушао у игру и прекинуо преспоро “ја теби – ти мени“ којим његова екипа није успевала ништа друго сем да докаже супериорност у техничкој обуци и физичкој припреми. Оног тренутка када је овај момак предвидиве фронталне нападе домаћих преобратио , могло би се војнички рећи, у клинасте ударе по дубини – Радник је егал претворио у предност.

Епитет играча утакмице без икакве сумње припада горопадном Хаџићу јер је за 45 минута, колико је провео у игри, био актер свих кључних момената сусрета: Најпре је изнудио једанаестерац ког Филип Илић лагано претвара у вођство од 2:1 а онда, пробојем по десној страни, ствара идеалну прилику за погодак а њу, такође значајни актер суботње утакмице, Тома Бабић, рутински реализује за коначних 3:1. У међувремену, у маниру искусног шпица Серије А или Примере, Хаџић улази у жесток дуел за лопту са капитеном гостију Кандићем, овај то препознаје као претерану дрскост, неспортски реагује и бива оправдано искључен из игре. Радник тако, сем резултатске, добија и бројчану и мотивциону предност, више него довољно за тријумф.

За допоринос трећој победи наранџасто-црних, више од осталих, треба истаћи и голмана Јечменицу, “пословођу“ Брадоњића те стрелца првог гола Стојковића.

Иначе, овај меч обележила су још два куриозитета: Прво – црвени картон за домаће – Благојевићу, и то пре почетка а онда, током игре, још једном играчу гостију, оба искључења због приговора. И друго – у последњем минуту утакмице на читавом СРЦ Школарац долази до прекида напајања електричном енергијом после чега је арбитар Јованчић сусрет привео крају. 

У следећем, 4. колу ОЛ Колубара, ФК Радник игра у Ћелијама против ФК Димитрије Туцовић.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *