Пет. мар 24th, 2023

Школски распуст и раздвојеност деце увек повољно утичу на раширеност стомачних и респираторних инфекција. Ситуација се, наравно, компликује почетком предшколске и школске године. Лекари саветују да се ради на јачању имунитета и да је први корак у томе саветовање са изабраним лекарем. Пре свега, треба кориговати исхрану (препорука – свеже воће и поврће и, тамо где треба, додати витаминске суплементе). Иначе, систематски прегледи предшколаца су обављени и свако прегледано дете је добило оно што је прилагођено његовим потребама. Деца школског узраста су мање подложна инфекцијама, зато је код њих превенција само кроз исхрану чешћа препорука.

Утицај корона вируса је присутан али је и далеко блажи од онога ког познајемо из 2020. и 2021. Очитује се кроз бол приликом гутања, температура је обично само један дан, изолација је пет дана с тим да онај ко је био у контакту са зараженим лицем може реаговати на изложеност вирусу у року од три дана. 

Сваког радног дана деци су на на располагању пет лекара на педијатрији који су дежурни радним данима од 07:00 до 20:00 и суботом од 08:00 до 18:00.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *