Сре. мар 22nd, 2023

ФУДБАЛ

Byadmin

сеп 12, 2022

Ф.К. JЕДИНСТВО: ЧЕТИРИ БОДА СА ДВА ТЕШКА ГОСТОВАЊА. Прво је, против Трајала, црнопути Кваку довео наш тим у вођство, да би домаћин окренуо на 2:1. Међутим, по други пут у кратком року, Аврић погађа у надокнади времена за коначних 2:2. Био је то бод по који смо отишли с тим да нисмо били сигурни да ћемо га и освојити. 

А онда, хорор утакмица у Вршцу! Најпре у 45 минуту домаћин наставља са играчем мање јер је један играч Вршца добио заслужени црвени картон. Затим у 65. минуту Додеровић доводи Јединство у вођство, претходно је опасно шутирао Адамовић. Веђ у 68. досуђен је једанаестерац за домаће али украјински интернационалац у њиховим редовима шутира поред гола. У 83. ситуација за Убљане наставља дасе компликује: због приговора судији и искусни Адамовић бива искључен. Коначно, у надокнади времена, још један једанаестерац за Вршац! На нашу срећу, извођач је поново неспретни Украјинац … Остаје 0:1 и три бода путују на Уб. 

Интересантно је напоменути да је у организацији једног симпатичног женског актива, а непосредно пре поласка наших момака кући, Бранку Матићу уручена ласкава титула “Најлепши клупски секретар Прве лиге Србије“ што је употпунило црвено-бело слављеничко расположење.  

Иначе, у следећем колу дочекујемо фаворита, Графичар. Имамо ли у виду снагу противника и чињеницу да смо до сада 8 бодова донели са стране а само 2 узели кући, биће то тешка утакмица. 

РАДНИК ПОБЕЂУЈЕ РЕДОМ. Петнаест стартних бодова за Радник! Досадашња слика првенства ОЛ Колубара наш тим фаворизује када се говори такмичарским могућностима екипа. У суботу, 10.09., на “Мурињу“ је побеђен тим Бањана који је дошао да се затвори користећи мањи маневарски простор за онај тим који је оптерећен офанзивном намером (овде – Радник). И Бањанци су то зналачки чинили све до 89. минута када је играч утакмице Немања Брадоњић из слободног ударца погодио горњи десни угао гостујућег гола, тамо где ни три голмана не би могла да помогну. Интересантно, Брадоњић је због својих професионалних обавеза био спречен да наступи пре полувремена али му је и 45 минута било довољно да понесе епитет играча одлуке и постигне ретко леп погодак. Треба додати да је Радник у другом полувремену појачан и реконвалесцентима Јаџићем и Пурешевићем, а са њима двојицом чак и када нису фит убска екипа много боље изгледа.

Следећег викенда – дерби у Чучугама.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *