Нед. мар 26th, 2023

ФК Јединство, које је од првих 11 бодова само 2 узело кући, најзад је и на стадиону “Драган Џајић“ остварило пун учинак. Против београдског Радничког Југопетрол одлучила је инспирација играча утакмице, тамнопутог Карикари Квакуа. Он је са два гола донео три бода. Најпре је у 24. минуту са друге стативе одлично реаговао на центаршут младог Уроша Стеванчевића а онда, у 47., протутњао кроз штоперску линију Београђана, обишао голмана и гурнуо лопту у небрањену мрежу. Голови се једино рачунају, наравно, али како не забележити и онај ударац нападача из Гане када је са 20 метара гађао леве ракље а лопта погодила оквир гола и одлетела у небо!

          Поред Квакуа и Стеванчевића, ову је победу потписао и капитен Иван Јовановић, затим “министар одбране“ Мирко Андрић увек за две главе виши од свих, Радојчић код ког лопта никада није узалуд и Адамовић коме треба само мало да би давао много више, искусан и стамен. Поменућемо и два шпица, Аврића и Милановића, овај пут нису били стрелци али је одбрана Радничког обојицу тешко носила на грбачи. 

          У коректној гостујућој екипи видели смо и некадашњег играча наше екипе, Владу Симића. Веома је добро што није играо од почетка. Толико о њему.

После јучерашња три бода много је угоднији поглед на табелу Прве лиге Србије. Јединство је сада на седмом месту са 14 бодова, 5 више од последњепласираног Златибора. Уз повољан резултатски расплет у наредном колу могло би се и које место напред. Предуслов за то је добра партија у Инђији. Зашто не, зар ове јесени нисмо успешнији у гостима?

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *