Пет. мар 24th, 2023

Стављање у погон овог капиталног објекта сигурно је једна од “најбољих добрих“ вести које смо објавили у последњих, базмало, годину дана. Тако је на простору недалеко од Ватрогасног дома решен вишедеценијски проблем стабилног струјног снабдевања наше општине с обзиром да је то снабдевање бивало ометано онако и онолико колико су се технички проблеми јављали на лајковачкој ТС, без могућности да се са Уба утиче на поновно успостављање стабилности.

          Ова најсавременија трафо станица формирана је тако да постоји могућност да се њен капацитет удвостручи уколико то буду захтевале околности, пре свега развој привреде и повећање броја домаћинстава. Осим унапређења убског електро снабдевања, покретњем ове јединице подржава се и читав преносни систем Србије, што је свакако моменат који “стиже“ у право време пошто се ове зиме очекују проблеми са дистрибуцијом електричне енергије. 

          Вредност радова је око 300 000 000 динара а председник општине Уб, господин Дарко Глишић, чија је ово још једна велика победа као првог човека општине, каже да је реализација овог пројекта израз изванредне сарадње са надлежним државним институцијама:

–        Важно је да смо овакву трафо станицу добили баш у моменту када се суочавамо са кризом. Више не зависимо од тога хоће ли се тамо негде ван наше општине, нешто покварити, или једноставно престати да ради па да Уб падне у мрак и остане без једне од могуђности добијања топлотне енергије. Ова трафо станица је и замајац овдашњег развоја. До скора није било могуће позвати велике, способне и потребне инвеститоре да граде на Убу јер одговор им је био као по правилу – долазимо чим успоставите стабилно електро снабдевање! Сада је, на срећу, и то решено. 

Процена стручњака је да нова убска 110 КВ ТС својим перформансама подразумева стабилност електроснабдевања општине у наредних 20 година.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *