Пет. мар 24th, 2023

Наставак традиције али у измењеним околностима и измењеним пропозицијама: мањи број учесника него до сада, максимум петнаестак екипа, и без такмичарског карактера који овога пута место уступа дружењу ловаца и договорима пред предстојећу ловну сезону. Иначе, манифестација је и овога пута у организацији убског ловачког друштва које, измеђуосталог, обезбеђује основне пакете меса потребне за припрему јела, док ће додатне количине бити обавеза самих учесника.

          Гулашијада на Фазанерији истовремено је и најава почетка ловне сезоне на фазана после чега ће се ловити и предатори, пре свега шакали, како би се избегла опасност да се размноже до те мере да наруше природну равнотежу у резервату. 

          У овом тренутку убско ловачко друштво броји око 950 ловаца. У последње време све чешће се говори о новим просторијама Ловачког друштва “Уб“. Оно што је при том евидентно јесте да се стара зграда не може реновирати пошто нема техничких предуслова за то. Зато је идеја да на истом плацу никне нова, неког од заинтересованих инвеститора, а да друштво у оквиру ње добије оптималну квадратуру за своје потребе. 

Гулашијада на фазанерији биће одржана у недеље, 09.10.2022.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *