Нед. мар 26th, 2023

Циљ – стабилније водоснабдевање кроз комплетну реконструкцију и проширење капацитета Градског водовода. У овом тренутку постоји предпројектно решење и следи формирање пројектне документације.

Евидентно, врло убрзан развој општине Уб последњих година подразумева и увећање броја корисника Градског водовода, како физичких лица, тако и привредних субјеката. Због тога, КЈП “Ђунис“ реализује све оне пројекте који комуналну инфраструктуру прилагођавају оваквим околностима. Започето копање два нова бунара за убску Фабрику воде значило је издвајање         25 000 000 динара из општинског буџета а капацитети нових постројења је 10 л воде у секунди. 

Председник општине Уб, Дарко Глишић, подсећа да ове године нисмо имали проблема са водоснабдевањем као 2021. и 2020. јер се већ доста урадило на повећању капацитета водовода. Поред нових бунара изграђено је и мини постројење на Аква парку довољно да подмирује потребе инфраструктуре која захвата простор базена и стадиона. Све то омогућиће да Градски водовод у пуном капацитету производи 60 л воде у секунди што раније технички није било могуће. Свеукупно, а да се оствари могућност озбиљног унапређења водоснабдевања општине Уб – од 2015. године до данас, уложено је 70 000 000 динара.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *