Нед. мар 26th, 2023

У убском Дому културе, од 1-10. новембра, поново скуп најбољих аматерских драмских уметника са простора бивше СФРЈ. Фестивал ће показати шест представа, аматерских трупа из Трстеника, Дубровника, Демир Капије, Бијелог Поља, Марибора и Тузле, сви победници на својим републичким такмичењима. Као и увек, предвиђена је и представа у част победника а од пратећих програма имаћемо изложбу аутора Драгана Савића у холу Дома културе.

Стручни жири “Репасаж феста“ радиће у саставу Жељко Хубач, драмски писац – председник, Владан Гајовић, првак драме београдског ДП-а и Петар Стругар, глумац. “Репасаж“, омаж двојици великана позоришне сцене родом са Уба, Радомиру Раши Плаовићу и Александру Аци Поповићу, ове године би својим присуством требало да обогати и Миодраг Мики Крстовић, добитник награде “Раша Плаовић“ за прошлу годину. 

Директорка Установе културе са Уба, госпођа Тања Мимић, изразила је велику захвалност локалној самоуправи на челу са председником општине , господином Дарком Глишићем, зато што је и ове године пружена пуна подршку организацији овог аматерског позоришног фестивала који је не само на понос Установи културе, него и читавом граду.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *