Сре. мар 22nd, 2023

ЈЕДИНСТВО ПОБЕЂУЈЕ И КУЋИ. После почетног бодовног салда у ком су поени освојени на “Драгану Џајићу“ заузимали мало простора, може се рећи да су убски фудбалери скинули са себе ту врсту “проклетства“. Карикари Кваку, црнопути нападач црвено-белих, једини се уписао у стрелце на утакмици против шабачке Мачве и тако донео три веома важна бода екипи тренера Обрадовића. Било је то у 49. минуту. Остатак сусрета протекао је у јаловим покушајима Шапчана да изједначе резултат и настојањима домаће екипе да максимално спусти ритам дешавања на терену. 

На крају, заслужена победа фудбалера Јединства и порука да, на основу онога што смо до сада видели кроз њихово учешће у Првој лиги Србије, свака следећа утакмица биће подједнако важна за стабилан статус у овом рангу такмичења. А, колико је емоција и свеопштег напора било потребно да се дође до минималца против Мачве јасно говори и овај податак: главни судија утакмице, Данило Јеринић из Београда, који је посао одрадио веома добро, морао је да додели укупно 15 картона! Жутих 14, по 7 за обе екипе, с тим што је онај један црвени зарадио тренер Шапчана Глушица. 

Утакмицу на Убу пратило је уобичајених 1000 гледалаца.

РАДНИК, КУЋИ – САМО 5:1. Овај резултат је могао бити двоструко убедљивији да се тренер Билић определио за приступ у ком би за резервисте било мање времена на терену. Низ пропуштених прилика убских фудбалера, које је са голом спајао сваки пас везних играча, углавном иду на душу момцима који су ушли у игру са клупе. Али, не може се рећи да је ту плаћен данак некаквој њиховој неозбиљности или мањку квалитета. У овом случају пре се радило о одсуству среће и, вероватно, тренутном мањку рутине због мањка такмичарске минутаже. У сваком случају, наступ Радника на травнатом терену који је неравнији од вештачке траве “Муриња“ али и знатно шири па даје могућност да се одбрана противника разреди, можда иде у прилог тврдњи да квалитету екипе каква је убска више одговара више простора. Било како било – право је задовољство пратити првенствене наступе наранџасто-црних јер се у њима може видети све због чега се долази на трибине.

После 11. кола ФК Радник је први на табели О.Л. Колубара са 28 освојених бодова, док је на другом месту екипа Младости из Драчића са три бода мање.

Следећу утакмицу Убљани играју у Буковици. Обезбеђен је и навијачки аутобус. 

ЖОК УБ УБЕДЉИВО ПРОТИВ БЕОГРАДСКОГ ПАРТИЗАНА. Победа од 3:0 у сетовима заиста је слика онога што се дешавало на терену. Друга победа Убљанки ове сезоне, “два од два“ што би се рекло, овога пута по инерцији изузетног расположења Кубанке Бенитез. Њој уз раме по доприносу биле су блокер Александра Глигорић и овосезонско појачање Бојана Челић. 

Идемо даље!

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *