Нед. мар 26th, 2023

У октобру 2008. на Убу је основан иницијативни одбор за формирање ОО СНС Уб. Након тога, 21.октобра, званично је формирана Српска напредна странка, последњих десет година најутицајнија политичка снага у Србији. Тим поводом, председник ИО СНС, Дарко Глишић, је рекао:

– Захваљујем се свим нашим члановима и активистима, свима који су давали подршку протеклих година и честитам рођендан наше странке. Ових 14 година је брзо прошло и данас евоцирамо успомене које су остале иза нас. Имали смо неколико изборних циклуса а већ након првог, 2012, добили смо подршку од 23% и са партнерима које смо тада имали формирали власт. После четири године вредног рада, као награда 2016, стигла је подршка 56% гласача на локалним изборима. А, након осмогодишњег вођења општине, на изборима 2020, добили смо 82% гласова грађана. То је јасан показатељ како људи вреднују наш рад јер су резултати више него очигледни. Направили смо довољно школа, дечијих игралишта, спортских терена, као и најбољи вртић у ширем окружењу. Организујемо разноврсне културне и друге садржаје намењене младима како би и овде имали све оно што је понуда највећих градских средина. Уб у историји није имао више запослених него што их има сада, што се јасно види из података о основу пореза на зараде и броја пријављених радника. Свим пензионерима старијим од 70 година дали смо могућност да аутобуски превоз користе бесплатно, реновирали смо њихов Дом и дали низ олакшица. Направили смо модеран Дом здравља, функционалну пијацу, формирали Аква парк, асфалтирали улице по граду и стотине км по селима. Нисконапонска електро мрежа је унапређена, остао је само мали број дрвених бандера са старим инсталацијама. Направили смо и нове трафо станице које гарантују стабилно снабдевање струјом у времену које долази. За нас, као најодговорнију странку у Убу – нема стајања. Без обзира на тешка времена и доба кризе. Урадићемо планирано с тим што ћемо мало успорити темпо јер, у оваквим условима, брзина је скупа. 

Иначе, ОО СНС Уб, сечењем славског колача, обележио је 27. 10. своју крсну славу – Свету Петку. Тим поводом у страначким просторијама били су чланови и симпатизери странке, председници месних заједница и одборници у СО Уб.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *