Сре. мар 22nd, 2023

Фестивал од 01. до 10. новембра је такмичарска смотра најбољих остварења аматерских позоришта са простора бивше Југославије. Покровитељ општина Уб, организатор Установа културе, саорганизатор аматерско убско позориште “Раша Плаовић“. Видећемо шест представа победника на републичким фестивалима у бившим републикама СФРЈ – Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Србији и Македонији. Одлуку о најбољој на 14. Репасажу доноће стручни жири у саставу драмски писац Жељко Хубач и глумци Владан Гајовић и Петар Стругар.

У уторак увече, 01.11.2022, у холу Дома културе, као увод у фестивал и као његов једини пратећи програм, приређена је изложба насловних страна прва 22 броја убског листа “Глас Тамнаве“ који је почео да излази пре сто година, 15. 05.1922. Ради се о приватној колекцији г. Драгана Савића Блекија. Након тога, 14. Репасаж фест је почео поздравном речју председника општине Уб, г. Дарка Глишића, који је глумцу Миодрагу Микију Крстовићу, добитнику награде “Раша Плаовић“ за 2021/22, уручио плакету са Рашиним ликом коју додељује убска општина. Лауреат Крстовић је, захваљујући се на наградама, и званично отворио фестивал. 

14. Репасаж је почео “Српском драмом“ у извођењу “Трстеничког позоришта“ и Драмског атељеа “Вук Караџић“ из Грабовца, овогодишњим победницима Републичког фестивала аматерских позоришта Србије у Кули и Међународног фестивала у Требињу.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *