Уто. мај 30th, 2023

Далеке 1842. била је једна од шест општинских школа у Срезу посавском и једна од двадесет у Ваљевском округу. Име које носи , по првоборцу Душану Даниловићу из Каленића, добила је 1961, када је имала 800 ученика рачунајући и издвојена одељења у Бргулама, Шарбанама, Горњем Радљеву и Каленићу. ОШ “Душан Даниловић“ данас похађа 192 ученика и то смањење броја везано је за општи пад наталитета као и расељавања становништва због отварања површинских копова.

У обраћању бројним гостима, директорка Светлана Максимовић подсетила је да је школа укључена у све важне националне и локалне пројекте, да је иницијатор и организатор низа разноврсних активности и да њени ученици постижу запажене резултате на свим такмичењима на којима учествују. Велики број некадашњих ђака ове школе данас су веома истакнути у својим професионалним ангажовањима. 

Председник општине, г. Дарко Глишић, честитајући јубилеј нагласио да је радљевска основна школа, поред онога што је њена едукативна обавеза, успела да оствари и ону другу, важнију – да за живот припреми добре људе.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *