Уто. мај 30th, 2023

Први минут зауставног времена (утакмица продужена 4 минута) био фаталан за Убљане: Ударац са полудистанце Јовановић је успео да одбрани али се лопта одбила до гостујућег центарфора који је закуцао у мрежу. Да постоје фудбалске правилности шире од једне утакмице доказао је управо стрелац Видић – он је и пре четири године под Шепковцем био стрелац, тада за екипу Златибора.

          Прво полувреме јучерашње утакмице Јединство је одиграло онако како се игра са фаворитом, тврдо, срачунато и без шанси, изузмемо ли ударац Адамовића и једну добру интервенцију Јовановића. Међутим, други део игре доноси већу решеност гостију да стигну до резултата по мери амбиција екипе са врха табеле. Играчи Јединства више не успевају да задрже пас, тако да до промене записа на семафору у ранијој фази другог полувремена не долази само захваљујући неколиким добрим реакцијама голмана црвено-белих. Шта више, у тренутку када је врло добри судија Давор Матић из Новог Сада показао 4 минута надокнаде, Убљани су поверовали да се некако “преживела“ константна офанзива Београђана. На жалост, нису били у праву.

          У последњем, 19. колу ове јесени, следи гостовање у Панчеву где се одлази са, реално, малим очекивањима с обзиром на квалитет противника. То је у неку руку штета, имајући у виду претходне околности – побеђен је Рад на Бањици и (ипак) несрећно претрпљен пораз од ИМТ-а кући. Другим речима, уз мало више спортске среће Јединство је могло растерећеније ући у сам финиш првог дела такмичења. 

Јединство – ИМТ 0:1 (0:0) Стрелац: Видић у 90+1 мин. Оцене играча Јединства: Јовановић 7, Додеровић 7, Рајовић 7, Богдановић 7, Марковић 7, Денић 7, Адамовић 7 (од 85. Кнежевић /), Радојичић 7 (од 66. Јововић 7), Стеванчевић 7 (од 53. Аврић 7), Ибрахим 8 (од 85. Милановић /), Кваку 7. Стадион “Драган Џајић“, гледалаца 1000.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *