Пет. мар 24th, 2023

ЖОК Уб у предстојећој сезони наступа у оквиру Купа изазивача (Cev volleyball Chellenge Cup). Противник у првом колу биће кипарски Аполон лимасол а два сусрета биће одржана на Убу, 23.11., и на Кипру 30.11. (утакмица у убској Хали спортова почиње у 19:00).

          У европском радио дифузном центру у Луксембургу жребом је такође одређено да преостале две српске екипе имају следећи распоред: Јединство из Старе Пазове игра у 1/16 финала, 14. и 21. децембра, против победника из меча првог кола Брусно (СВК) и Ригас (Лат), а ТЕНТ у првом колу за противника има Рапид из Букурешта, 23. и 30.11.

          Иначе, с обзиром да је Куп изазивача трећи по значају у европској одбојци, из Лиге шампиона и ЦЕВ купа, треба рећи да су убске одбојкашице сврстане у ову конкуренцију само зато што је рачунат пласман пре националног плеј офа (четвртопласиране) а не онај после плеј офа, када су у финалу поражене од Црвене Звезде (практично – освојиле друго место у лиги).

Тренер Убљанки, г-ђа Боричић, подсећа да Куп изазивача није ни мало наивна конкуренција, пре свега због тога што спада у европска такмичења, али и зато што окупља веома јаке екипе из Италије и Турске (Фенербахче, нпр.). У сусрету са Кипранкама очекује тежак двомеч јер је та екипа састављена од веома искусних играчица од којих велики број има преко 30 година, а и долазе из различитих географских и одбојкашких поднебља представљајући тако својеврсну легију странаца. Такве екипе, тврди шефица убске струке, никада није лако савладати.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *