Уто. мај 30th, 2023

У суботу, 22.4.2023, на убској Фазанерији, организована је 20. по реду национална изложба паса свих раса. Махмут Ал Дагистани, генерални секретар Кинолошког савеза Србије рекао је да је суботња убска изложба из реда најуспешнијих овогодишњих. Иначе, било је изложено 200 примерака из оквира 70 раса.

          Милан Јаковљевић, секретар  Кинолошког савеза “Уб“, говорећи о техничкој страни организације скупа, рекао је да се овај пут из одређених разлога појавио мањи број посетилаца него претходних година али да је ипак читава Србија била такмичарски заступљена.

          Поступак избора најбољих обављао се по уходаном редоследу: Најпре је Стручни жири из сваке од раса изабрао најквалитетнијег пса, онда су формиране групе по прописаним критеријумима одакле је биран најквалитетнији у тој конкуренцији и, најзад, из тако издвојеног квалитета проглашени су освајачи прва три места. Овога пута прво место припало је средњој црној пудли  “Иреника Огре“, власнице Ирене Дугић из Нових Бановаца, друго место заузео је “Дон Маршал од Бокија“, власника Бориса Радовановића из Мионице, а треће – српски гонич “Мила“, власника Милоша Милошевића из Љига.

Генерални покровитељ изложбе био је “Ројал Канин“, произвођач хране за псе, који је најбољим такмичарима предао поклоне састављене од сопствених производа. Такође, посебан допринос организацији дала је Ветеринарска станица “Кусуровић“.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *