Уто. мај 30th, 2023

Први од три таква планирана привредна комплекса који ће се изградити у Србији започет је у Стубленици јер је Уб препознат као идеална локација за тако нешто. Уб има очигледно брз сваковрсни раст последњу деценију, добро је повезан са околним местима и има “ефикасну администрацију“, како је речено на недавном постављању камена темељца.

          Власник и директор овог објекта, Марко Грујић, нагласио је да се одмах улази у део посла монтирања бетонске конструкције, следи даља реализација плана градње, а отварање објекта и његово стављање з функцију предвиђено је за крај септембра, евентуално почетак октобра. 

–        Све што смо тражили од убске локалне самоуправе као предуслов за обављање онога што је потребно да би се ушло у остварњење овог комплексног пројекта – добили смо на време и у потпуности. Као неко ко је најодговорнији за посао, могу да кажем да су нас два основна разлога определила да на овој локацији започнемо градњу: један је, свакако, близина ауто-пута а други је председник општине Уб, господин Дарко Глишић, који је разумео значај постојања ритејл парка на територији општине коју води и све време био комуникативан, оперативан и одлучан да оне околности које су се испречиле на путу инвеститору и извођачима – буду превазиђене у најкраћем року и на најбољи могући начин – додао је Марко Грујић.

          Иначе, ритејл парк “Нова“ у Стубленици спада у категорију најмодернијих па ће, измеђуосталог, за рад користити соларну енергију и тако бити усклађен са захтевима Зелене агенде Владе Републике Србије чији је циљ очување животне средине. Наравно, биће ту много страних брендова и већ постоји читав низ потписаних уговора о закупу пословног простора различитих садржаја (трговински, угоститељски, забавни, услужни, културно-уметнички итд). У сваком случају, ово место подићи ће ниво квалитета живота не само Убљана, и у погледу снабдевености луксузном и осталом робом али и због близине места на ком се такви артикли могу купити за све оне коју су житељи убске и околних општина. 

          Председник општине Уб, Дарко Глишић, види “Нову“ и као место које у будућности додатно смањује број незапослених:

–        Рачунам да ће се у оквиру пословања овог ритејл парка наћи места за радно ангажовање до 250 људи. Нисам незадовољан оним како сада изгледа укупан број незапослених на Убу а у поређењу са временом када сам као председник убске општине постао обавезан да отварам могућност запошљавања. У поређењу са ранијим периодом када је на убском делу берзе рада било 2500 људи без запослења, у овом тренутку их има три пута мање! Простор “Нове“, у сваком случају, учиниће сигурно да се број незапослених додатно смањи јер ће овај објекат бити “жив“ 24 часа дневно. Уопште, читав потез од Уба до “петље“ ускоро нећемо моћи да препознамо јер је велика потражња за пословном квадратуром што омогућава да се кроз те релације направе добри пословни потези из угла интереса Уба и Убљана. Говорећи у овом контексту, не треба испустити из вида ни то да у Руклади, код надвожњака, такође ниче пословни комплекс који ће бити оличен у ресторану “Мек Доналдс“, хотелима, сервисима, салонима. 

Завршавајући информацију о постављању камена темељца на ритејл парк “Нова“ у Стубленици, додајемо да парк покрива три хектара површине са 9800 м2 пословног простора.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *