Уто. мај 30th, 2023

У организацији Спортског савеза Уба, четврти годину за редом, изабрани су најбољи спортисти Уба. Спортиста године је ИВАН ЈОВАНОВИЋ, голман ФК Јединство, спортисткиња БОЈАНА НЋЕЛИЋ, одбојкашица ЖОК Уб, тренер – АЛЕКСАНДАР КАРИШИК који је са пиониркама ЖОК-а постао државни првак, док је најбољи спортски колектив РУКОМЕТНИ КЛУБ УБ.

          Интересантно је да су одличја добили као спортске легенде овога места и спортисти који више нису са нама ДРАГАН КАТАНИЋ ЗИЗА, ВИДОСАВ ТРИФУНОВИЋ ТРИФКЕ, ЗОРАН РИСТИЋ РИКА, ДРАГАН ФИЛИПОВИЋ ДАДУЛА И МИРОСЛАВ ПЕТРОВИЋ ПИРИЋ. Уместо њих, награде су примила њихова деца, ко би други. Такође, похваљени су и они чији су резултати на терену обележили прошлу годину или су талентом и понашањем скренули пажњу на себе.

          Председник Спортског савеза Србије, г. Давор Штефанек, истакао је лично задовољство због тога што је био део иницијативе када је пре пет година осниван убски огранак Савеза а који сада  успешно организује овдашњи спорт: – Ово што се дешава последњих година на Убу личи на спортску бајку и у томе је посебно значајан допринос градоначелника Глишића. И ова додела награда најбољим спортистима има велики значај: хвали садашње али и показује пут будућима. Мени је титула најбољег спортисте Суботице скоро једнако драга као и златна олимпијска медаља. Јер ако те кући не признају, некако, ниси потпуно признат. 

Председник општине Уб, г. Дарко Глишић, види тесну везу између изграђене спортске инфраструктуре и експлозије добрих резултата убских спортиста: – Поред одбојкашица које су освајачи националног првенства и купа и учеснице Лиге шампиона, имамо фудбалере и рукометаше пред вратима највишег ранга. Без добрих услова за тренинг и такмичење спорт се не може унапредити. Зато ћемо, као и до сад, улагати у спортске објекте видећи у томе, не само важне резултате такмичара, него и добру рекреативну понуду. Уб у овом тренутку има више фудбалских клубова него Република Црна Гора, тако да још који терен не би мањкао. Размишљамо и о још једној спортској сали.

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *