Уто. мај 30th, 2023

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Газда Хамиз и његова „Пекара сунце“. Раније, годинама радио у Новом Саду. Пар задњих година је на Убу. Први који је направио посао „с оне стране пута“ у пдносу на гаражу АСП „Стрела“. Питао јесам ли гладан. Рекох му да ми је храна углавном забрањена. Нарочито из пекаре. Нарочито ноћу. Уб, 03:00, 19. мај ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Кондиционо стање Убаче. На ову реку мај месец делује посебно инспиративно. Нарочито је била инспирисана мајске 2014. Ако би ове, 2023, остала на овом нивоу инспирације, били бисмо јој захвални. Уб, 03:10, 19. мај 2023.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Улица Краља Петра, нашминкана за пазарни дан. Овде ће банути петак за нешто мање од четири сата. Занатлије, општински службеници, таксисти, полицајци, препродавци, кладионичари, пољопривредни произвођачи, београдски студенти, Кинези, Сиријци и остали, шпартаће горе-доле себи у корист. Некоме ће се кораци исплатити више, неком мање. То је увек тако. Иначе, мој пас Цица истражује реон и налази да највише интересантног има испред продавница прехрамбене робе. Уб, 03:22, мај ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): У ситне сате Дом културе изгледа посебно достојанствено. Као да сви путеви, а нарочито овај, воде до њега. Уб, 03:25, мај ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Градски трг под брзорастућим дрвећем некако поново постаје парк. И ова клупа се савршено уклапа у романтику места. Знам бар двадесетак бракова моје генерације који су „договорени“ шапатом на оваквим „двоседима“ за лет на Седмо небо. Да сам овде затекао Ромеа и Јулију не би ме зачудило, пошто су бесмртни без обзира на описану судбину. Међутим, њих двоје више преферирају балконе од клупа. Уб, 03:38, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Александра и Раде, „Мол“ бензинска пумпа. Ако на таквима свет остаје, можемо рачунати да имамо среће. Уб, 03:43, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Да сам се, којим случајем, вратио однекле после десет година, и да се ноћу затекнем на овом месту, за овај поглед – не бих био начисто где се тачно налазим. Нове зграде на старим местима подмладиле су места. Уб, 03:50, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Од Комитета према Првомајској. Одавде човек помисли да је светлија будућност отприлике негде код Градске пијаце. Уб, 03:53, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Прва убска раскрсница покривена семафором. Давно је, давно било то… Осветљена и пуста. Идеални услови за припрему практичног дела возачког испита. Уб, 03:57, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Пијаца. Тезге још увек празне. Већ за сат и по’ овуда неће моћи да се прође од гужве. Људи који продају своје производе у овом тренутку се спремају да крену на ово зборно место. Људи који ће купити те производе још спавају. Уб, 03:59, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Са доње стране пијаце, од Хале спортова, већ има продаваца. Они су углавном у својим „Тамићима“ и нису расположени за фотографисање. Радије би да одспавају још мало до истовара робе и првих купаца. Ово је г. Марковић који продаје расаду. Пожелео сам му да прода све до пола осам и оде кући да одмара. Ваљда да одмара. Уб, 04:02, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): И, наравно, киша. Дуго је није било па сам се баш питао шта је то, што је нема. 🤔 Улица Вука Караџића. Уб, 04:06, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Испред старог улаза у вртић. Са оне друге стране је главни улаз који води у новоизграђени део, модеран, простран и опремљен. На овом месту сваки пут помислим на дане када су моји клинци боравили у „предшколској“. И никада не знам је ли то прошло време или сам то прошао ја. Бога питај… Ал’ да смо се разминули – разминули смо се. Уб, 04:10, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Хитна помоћ. На закључаним улазним вратима пише „Позвоните“. Нисам хтео да деранжирам људе тражећи да се сликамо. Мало им пословних стресова, још им само ја фалим… Уб, 04:13, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Мајстор Бобан из Косјерића допрема сир и кајмак, измеђуосталог, и у убску продавницу. Ја сам устао у пола три али он је „јачи“. Свака част! Уб, 04:15, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): У диспечерској канцеларији АСП Стрела. Уб, 04:20, ’19. маја 2023.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Први путник који је овога петка дошао на аутобуску станицу. Љубазни господин путује у Загреб, па за Амстердам. За разлику од мене некоме је свет заиста мали. Срећан пут и свако добро! Уб, 04:21, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): И НИС Југопетрол има млади мешовити дубл који гарантује да имамо перспективу. Уб, 04:25, ’19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Господин Бебић, један од најискуснијих трговаца на убској зеленој пијаци, упутио се ка радном месту. Успут рече да је јутрос дебело закаснио. Уб, 04:27, 19. маја ’23.

МАЛА МОЋНА МУЗИКА (УБ У ГЛУВО ДОБА): Покисли али обављеног посла, мој пас Цица и ја стигли смо кући. За крај ове мале репортаже и једна фотографија са терасе. То што видите је део „хоризонта“ одакле нам брзо излази сунце. Изгледа да ћемо овога пута морати да покажемо извесно стрпљење. Уб, 04:36, ’19. маја ’23. ДОБРО ЈУТРО И ДОБРА СРЕЋА СВИМ САТЕЛИТИМА ПЛАНЕТЕ УБ! ♥️🍀🌞

By admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *